Pàgines

divendres, 1 d’abril del 2011

A l'empara de Sant Lluc

La Punxa d'en Jap | elpunt.cat

Potser sóc jo, que no ho acabo d'entendre, però com pot dir el conseller Boi Ruiz que les retallades de sanitat no afectaran la qualitat del servei? A mi no m'entra al cap. Que hi hagi hospitals com el de Bellvitge que han tancat plantes d'hospitalització i alguns quiròfans, o com el Joan XXIII de Tarragona, on es preveu la reducció d'una cinquantena de llits i 250 acomiadaments, i que el conseller digui que no es traspassarà la línia vermella, em sembla surrealista. És clar que, tot depèn de quina sigui, la línia vermella...

No fa falta ser una eminència per saber que dos més dos són quatre. I que 50 llits menys en un hospital suposa, d'una manera o altra, un perjudici pel servei sanitari. Potser el conseller no contempla el temps d'espera per una operació com un detrimen en la qualitat del servei. Per tot això, començo a creure en la teoria de la conspiració que alerta que, tot aquest debat estèril dels uniformes a les escoles, no és per res més que per distreure el personal de les tisorades que ens esperen.

Així que davant d'aquest panorama, només em queda fer com ma mare (sempre sàvies, les mares), que patidora de mena, no li queda altre remei que encomanar-se a l'ètica dels professionals que, malgrat les retallades, continuaran al peu del canó. Que Sant Lluc, Sant Cosme i Sant Damià ens emparin.